Digital markedsføring i fremtiden

Digital markedsføring i fremtiden

Digital markedsføring er noe som har vært her en stund og stadig er i endring. I dette blogg innlegget vil jeg snakke om hvordan den digitale markedsføringen vil utvikle seg samt se på teknologier som jeg mener vil være på denne utviklingen.

i denne tiden hvor vi har levd under covid-19 pandemien har vi blitt eksponert for enda mer digital markedsføring enn før. Dette skyldes at fysiske butikker har stengt og vi har oppholdt oss inne i hjemmene våre. Med det har digital markedsføring vært den formen for markedsføring som bedrifter og andre nettbutikker har benyttet seg mest av for å kunne oppdatere kundene siden, og nå ut til nye kunder. En teknologi som jeg synes, er veldig interessant og stadig er i utvikling er «kunstig intelligens» eller bedre kjent som «AI».

AI

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om kunstig intelligens som du kan lese mer om HER. Det er mange som tror at en slik teknologi vil føre til roboter og maskiner vil ta over verden, men dette er helt feil. Dagens AI har kun mulighet til å fokusere på spesifiserte ferdigheter, og har ikke muligheten til å kognitive ferdigheter. Dette vil si at en AI-maskin ikke har mulighet til å bestemme selv. og adlyde sin menneskelige skaper. Men hva har AI-teknologien med digital markedsføring å gjøre?

Ettersom at en AI-utvikles av et menneske har den mulighet til å forbedre og lære. En AI kan bli brukt på flere felt innenfor digital markedsføring som f.eks. personaliserte anbefalinger. Ved å oppnå menger av data og læring kan en AI enkelt anbefale deg produkter basert på tidligere kjøp og dine interesser.

En annet felt AI-en vil være på er kundeservice. Dette er allerede blitt tatt i bruk av flere store bedrifter. AI-en vil kunne besvare spørsmål enklere og mer effektivt. Her kan chattbotter bli programmert på den måten som vil være mest effektiv for noe som. Et eksempel på dette kan være at spørsmål som ofte blir stilt går direkte til chattbotten, mens om det er mer komplekse spørsmål går disse til den ansatte. Dermed er det mer redusert arbeid samtididig som at det er mer effektivt.

Et felt til som jeg mener AI-en vil bli mer brukt på er annonsering og kampanjer. Ved å analysere nødvendig data kan AI-tilpasse og forbedre annonsere basert på resultater av tidligere annonser.

Det vil selvfølgelig være mer en AI-kan gjøre for å forbedre og effektivisere den digitale markedsføringen, men ikke alt. En robot vil aldri kunne erstatte et menneske. Behovet for å ha et menneske tilegnelig vil alltid være essensielt for om kunden skulle være i tvil om noe. Da kan menneske være faktoren som er avgjørende for kunden ved å vise følelser og engasjement.

Kunstig intelligens er spennende teknologi som stadig er i utvikling. Jeg ser veldig frem til den hvordan denne teknologien kan bli brukt. Ikke bare i sammenheng med digital markedsføring, men også på andre felt.

– Ahmed Rehman

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *