Hvordan komme i gang med Facebook Ads

Hvordan komme i gang med Facebook Ads

I et av mine tidligere innlegg snakket jeg om hvilke markedsføringskanaler en bedrift burde på å satse på. Dette var da Facebook ettersom at Facebook er den største digitalemarkedsføringskanalen med flest brukere. Jeg nevnte litt om at enhver bedrift som vil starte med Facebook som markedsføringskanal burde opprette en Buisness Manager konto. Dette vil gi deg oversikt over alt av kampanjer og markedsføring på et område.

I dette innlegget vil jeg vise til hvordan du kan komme i gang med Facebook Ads, denne guiden vil være i likhet med guiden til hvordan komme i gang med Google Ads hvor jeg viste med bilder trinn for trinn.

Steg 1 – Opprett bruker

Det første steget vil være å ha opprettet en facebook konto, så en business manager konto. Deretter klikker du på annonseadministrasjonen og oppretter en Ny Kampanje.

Etter du har klikket på opprett en ny kampanje vil du få 11 ulike alternativer å velge mellom. Det er viktig for deg som annonsør å vite hva som er målet med kampanjen og velge ut ifra det. I mitt tilfellet velger jeg engasjement og blir bedt om å spesifisere dette videre og velger da innleggsengasjement.  

Steg 2 – Navn

Neste steg er å opprette navn, Her skriver jeg inn Ungehelter ettersom at det er det nettbutikken til meg og gruppa mi heter. Om annonsen din handler om noe innenfor samfunnsproblemer, valg eller poltikk må du oppgi dette også.  

Steg 3 – Budsjett

Nå skal du sette opp et budsjett vil du få velge mellom dags og levetidsbudsjett. Dretter velger du når du vil du starte annonsen om det er nå med engang eller i fremtiden.  

Steg 4 – Hvem vil du nå ut til?

Når er viktig å finne ut av hvem du vil nå med din annonse. Er det hele Norge, en by eller internasjonalt. Videre velger vi hvilken aldersgruppe vi vil treffe. Deretter får vi et valg om ta i bruk detaljert målretting, noe aller burde bruke. Her kan du målrette deg mot spesifikke ting. I vårt tilfelle i Ungehelter er vi en veldedighets bedrift som selger t-skjorter. Dermed vil det være riktig for oss og benytte oss av klær og veldedighet. Jo mer du bruker jo mer personer vil du kunne nå fremt til.  

Steg 5 – Plassering

Det er verdt å nevne at vi i Ungehelter ikke har opprettet en Facebook side og dermed har jeg tatt utgangpunkt i eksemplet som allerede er gitt.

Da har vi kommet til plassering. Her vil du få 2 valgalternativer nemlig automatisk eller manuell plassering. I første omgang vil automatisk være best da facebook slev anbefaler dette. Her vil Facebook automatisk annonsere din annonse på andre plattformer basert på hvor annonsen kommer til å nå best resultater.

Etter du har brukt automatisk plassering og opparbeidet deg mer erfaring og positive resultater vil det beste være å bruke manuell plassering. Her har du full frihet over hvordan du ønsker å annonsere. Her kan du selv bestemme plattformer du vil bruke eller alle. Du har selv kontroll på hvor annonsen skal plasseres, om det skulle være i stories, oppdateringer, søk og fler.

Steg 6 – Merkesikkerhet

Det er ikke sikkert du ønsker å omgås med innhold som kan ha en negativ effekt på din annonse og derfor vil det være greit å ekskludere ut. Dermed vil ikke annonsen din kunne oppstå hvor innholdet ikke samsvarer med annonsen.

Steg 7 – Publisering

Tilslutt publiserer du annonsen din. Før du gjør det vil det være lurt å gå gjennom hele annonsen en gang for sikre om alt stemmer. Lykke til med annonsering, og håper denne guiden har vært til hjelp:)   

– Ahmed Rehman

Kilder:

https://www.facebook.com/business/tools/ads-manager

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *