Case – Amnesty

Case – Amnesty

Dette blogginnlegget vil omhandle en caseoppgave som vi har fått udelt. Denne oppgaven går ut på å besvare spørsmål i forbindelse med en jobbsøknad hos Amnesty Norge. Disse spørsmålene går ut på hvilke digitale kanaler de benytter seg av, måling og analyse og hvor synlige Amnesty er i organisk søk på Google.

Amnesty og Digitale kanaler

Amnesty er en organisasjon som opererer i over 150 land hvor de har som mål å jobbe for frihet, likeverd og rettferdighet for alle mennesker (Amnesty).

Kort om kundereisen til Amensty. Etter som at det er veldedig organisasjon som kjemper for frihet, likeverd og rettferdighet spiller de på følelser. De deler ulike historier for å gjøre folk bevisste på hva andre har opplevd, og dermed skape oppmerksomhet for å forbygge alt det negative og dårlige som har skjedd med folk. Sammen så kan alle gjøre verden bedre.

Når det kommer til hva slags digitale kanaler Amnesty Norge benytter seg av opererer de på flere plattformer. Dette er da Facebook, Instagram, Twitter og Youtube. På Facebook har de rundt 154 000 følgere hvor de regelmessig publiserer nye innlegg, og gir muligheten til å donere for ulike aksjoner. På instagram har de 82 600 følgere, her publiserer de også regelmessig i form av bilder og videoer. På Twitter har de snart 30 000 følgere og også her publiserer de innlegg jevnt. På Youtube har de 824 abonnementer og publiserer videoer.  

Når det gjelder forbedringspotensialet vil jeg si at Youtube kanalen til Amnesty Norge har mye mer rom for forebringer. I likhet med de andre plattformene de benytter seg av er Youtube desidert plattformen som er minst brukt og den svakeste med tanke på antall subscribers og views. Ettersom at Youtube er den største digitale plattformen vil det være dumt å ikke benytte seg mer av denne. Amensty Norge publiserer de samme videoene som de legger ut på de andre plattformene som gjør at det vil være lite aktuelt for mange å se de på Youtube,  da disse er ganske så korte. De korte videoene som blir publisert på de andre plattformene tiltrekker flere å se på, siden på de plattformene scroller folk de ned for å se innlegg som artikler eller bilder, og hvis det dukker opp en kort liten video, er det mange som vil se på den og. Dermed vil det å legge ut akkurat det samme på youtube være meningsløst. Dermed burde de på Youtube f.eks. legge mer vekt på lengre og mer kvalitetsrike videoer for å skape mer innhold og oppmerksomhet. Youtube er plattformen som er kjent for å publisere videoer på dermed vil det være lurt for Amensty Norge å satse mer på denne plattformen.

Måling av analyse i Google Analytics

Noe som vil være essensielt for Amnesty.no er å måle all trafikken de mottar i løpet av en dag. Hvor mange som klikker seg inn på nettsiden og hvor de er fra. Da kan de videre rette seg mot hvor brukerne kommer fra og fokusere mer på disse områdene om det f.eks. skulle være en bestemt plattform vil det være lurt å rette mer ressurser mot den plattformen for å skape mer engasjement.

Det er også viktig å analysere hvilke områder eller saker som gir mest trafikk på siden deres. Dette kan f.eks. være ytringsfrihet, vold, krig etc. Ved å analysere disse områdene på nettsiden kan de finne ut hva slags problemer som er mest engasjerende for brukerne, dermed rette seg mer mot disse for å skape mer engasjement. Selvfølgelig er alt det de driver med viktig, men noe vil alltid være mer aktuelt enn annet basert på hva som foregår i verden og hva som er mer populært blant brukerne. Dermed kan de finne ut av hva slags kampanjer som fungerer eller ikke, og forbedre disse.

Ettersom at Amnesty er en veldedig organisasjon og får å nå målene sien er de avhengig av donasjoner og annen hjelp. Dermed vil det være lurt å kunne følge med på hvor mange som har klikket seg inn på «støtt oss knappen».

Synlighet i Google søk

Når det kommer til synlighet i organisk søk på Google scorer Amnesty veldig høyt da de er på startsiden. Hele siden består av deres nettside, deres arbeid, plattformer, og mer. Ved å søke opp Amnesty vil du få tilgang de til alt mulig informasjon om dem. Dermed scorer de veldig høyt på synlighet.

 SEO

Amnesty scorere allerede veldig høyt oppe når det gjelder synlighet i organisk søk på google, men dette gjeler da egentlig bare når du søker opp «Amnesty». Tips jeg ville ha gitt for å forbedre deres SEO som ville ha gitt mer positiv effekt på synligheten i organisk søk er å benytte seg av ulike «keywords». Med dette mener jeg at de burde ta i bruk andre ord eller temaer for å kunne øke deres synlighet blant flere brukere. Dette kan være keywords som f.eks. kvinnevold eller rasisme. Det er mange som bar søker opp temaer og hendelser som har oppstått, og da vil det være lurt for Amnesty å foreta disse ordene for å blir enda mer synlige.

– Ahmed Rehman

Kilder:

https://amnesty.no/om-amnesty

https://amnesty.no/vart-arbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *