Hvordan komme i gang med Google Ads

Hvordan komme i gang med Google Ads

I et av mine tidligere innlegg snakket jeg om Google Analtics og hvordan koble det oppimot en nettside. I dette innlegget skal jeg snakke om Google Ads og hvordan du kan komme i gang med dette for nettsiden din. Jeg vil ta utgangspunkt i nettbutikken vår «ungehelter.no» og gjøre dette ved å vise til stegene i prosessen, samt vise til skjermbilder.

Hva er Google Ads?

Googel Ads er annonsesystemet til Google. Google Ads handler om at du skal oppnå flere besøk, og nye kunder til din nettside. Dette kan du som annonsør gjøre ved å ta i bruk søkeord basert på hva dine kunder ønsker i form av produkt eller tjeneste. Google Ads gir deg muligheten til å sette opp ulike søkeannonser baserte på ditt formål. Dette kan være søkeannonser som shopping-annonser eller youtube-annonser, alt handler bare om hva som vil være mest nyttig for deg.

Komme i gang med Google Ads

Steg 1Google konto

For å komme i gang med Google Ads må du ha gjort klar en google konto. Etter du har opprett eller har en google konto klar kan vi gå videre til neste steg som er å etablere en ny kampanje.

Steg 2 – Mål med kampanjen

Her vil du få 3 ulike valgalternativer og du velger det som egner seg mest for din bedrift og kampanjen du skal rette mot.

Steg 3 – Hva er navnet til bedriften

Etter du har valgt målet med kampanjen er det neste å oppgi navnet til bedriften din. I mitt utgangspunkt vil det være Ungehelter.

Steg 4 – Oppgi nettsideadressen

Her legger du til nettsiden din. Dette kan være hjemmesiden eller en annen side på nettsiden.  

Etter du har oppgitt nettadressen vil google gjennomsøke nettiden din og vise til hvordan det vil se ut på PC og mobil.

Steg 5 – Annonsetekst

Nå vil du bli bedt om å skrive en kort tekst angående annonsen for ditt produkt eller tjeneste. Her vil det være lurt å frem det viktigste med kampanjen og ditt produkt/tjeneste slik at det kan fange interessen til kunden.

Steg 6 – Nøkkelord for å samsvare med annonse

For å samsvare på annonsen du oppretter vil det være viktig å legge til nøkkelord som kan samsvare annonsen. Dette vil gjøre det letter for brukerne dine å nå frem til annonsen om de bruker nøkkelordene som er relevant for din kampanje.   

Steg 7 – Annonser riktig

Dette steget er veldig viktig på å gjennomføre rett slik at du når de personene eller det området som er mest relevant for din annonse. Om det skulle være en bestemt by, hele landet eller om virksomheten opererer internasjonalt, vil det være viktig for din bedrift og annonsere hvor det vil være mest rett for dere basert på området dere dekker og hva dere tilbyr.

Steg 8 – Budsjett

Neste steg er å sette opp et budsjett. Her kan du enkelt velge budsjett eller angi ditt eget budsjett basert på hva du ønsker å oppnå med annonse.  

Steg 9 – Sammendrag

Nå får du bare en oversikt over hele annonsen din. Det kan være lurt å se over tilfelle noe er glemt eller må endres før man gover over til neste steg som er betaling.  

Steg 10 – Betaling

Det enste du gjør nå er å bekrefte betalingsopplysningene og annonsen din vil være klar til bruk.  

Da har vi nådd slutten i denne guiden for hvordan å komme i gang med Google Ad. Jeg  håper denne guiden har vært hjelpsom for deg som ønsker å komme i gang med Google Ads. Lykke til:)

– Ahmed Rehman

Kilder:

https://ads.google.com/intl/no_no/getstarted/?subid=no-no-ha-aw-bk-c-bau!o3~Cj0KCQjwna2FBhDPARIsACAEc_UcExr5Le7SbWgPoqqAADEv5dlVAj_QzSrdOWTy0rPjMBIStvt_Ua0aAjmaEALw_wcB~116542081618~kwd-94527731~11853311507~486564218839

https://synlighet.no/blogg/fungerer-google-adwords/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *