Hvilke digitale markedsføringskanaler burde du satse på?

Hvilke digitale markedsføringskanaler burde du satse på?

Etter at covid-19 rammet oss og resten av verden er det ingen tvil om at vi har benyttes oss ekstremt mye av sosiale medier. Med dette vil det være essensielt for nye og allerede etablerte virksomheter å ta i bruk digitale markedskanaler. For å kunne vite hvilken plattform som vil være best for din virksomhet er det viktig å finne ut av hva målgruppen din benytter seg av mest. Da vil markedsføringen blir mer effektiv, og lønnsom for din virksomhet. I dette blogginnlegget vil jeg ta for meg kanalen Facebook, og hvorfor din virksomhet burde benytte seg av denne i dag.

En ting som gjør sosiale medier til god en markedsføringskanal er at sosiale medier handler om kommunikasjon. Dette betyr at ved å ta i bruk sosiale medier vil det skape en direkte kontakt mellom virksomhet og kunde. Her kan virksomheten holde kundene siden oppdaterte med det nyeste, og holde dialog med sine kunder om fremtidige produkter, eller spørsmål som begge parter har. Bruker din virksomhet sosiale medier på en god måte vil du bygge gode relasjoner til bedriften din som er svært viktig for å oppnå gode relasjoner.  

Facebook som kanal for markedsføring:

I dag er rundt 3,7 millioner nordmenn aktive på sosiale medier noe som utgjør over halvparten av Norges befolkning. Ifølge statikken gjort av Ispos ser vi hvilket av sosiale mediene befolkningen i Norge bruker mest av og det er Facebook.  

Skjermdump fra ispos

I bildet under ser vi en mer detaljert statistikk rundt Facebook der over 3,5 millioner har en Facebook profil. 48% av disse er menn og 52% er kvinner. Om målgruppen din er fra alderen 18-29 år vil du se at 76% har en aktiv profil.

Skjermdump fra ispos

Ettersom at vi ser tallene på Facebook kan vi anse Facebook som den viktigste markedsføringskanalen. Å bruke Facebook vil kunne gi mange ulike muligheter, og kunne gi gode resultater om det brukes riktig. Noe som er viktig for enhver bedrift er å bygge opp sin merkevare, og utvide seg større. Dette kan du gjøre ved å f.eks. dele videoer og bilder, opprette arrangementer og konkurranser, oppdatere kunder og dele nyheter. Noe annet som er verdt å nevne er at Facebook er en plattform for kommunikasjon da tilbakemeldinger, spørsmål og andre henvendelser er noe som vil kunne øke relasjon mellom kunde og bedrift om dette blir brukt på en god måte. Om bedriften svarer, og er gode på kundeservice via f.eks. chat vil det bygge en god relasjon til kunden. Med dette vil kunde ønske å fortsette å være kunde samt anbefale bedriften til andre.   

Facebook annonsering

Når det kommer til annonsering, er det lurt å sette opp Facebook Buisness Manager. Dette er et gratis verktøy som lar deg publisere via bedriften og ikke deg som privatperson om det er du som styrer med dette. På den måten vil det være enkelt å holde oversikt over bedriften gjennom all aktiviteten som foregår ved bruk av facebook. Noe som gjør buisnuiess manger veldig effektivt i å bruke er at du kan flytte over alle dine ads, og facebook sider til et eget sentralt område hvor alt vil være mer oversiktlig. Dette er noe som vil spare deg for mye tid ved at alt er samlet på et sted. Du har også tilgang til å bestemme hva en ansatt i bedriften har tilgang til. Når du annonserer på Facebook kan du også vise akkurat de samme annonsene i Instagram, Messenger og Audience Network, som er en del av Facebook sitt nettverk. Dette gjør Facebook til en svært lønnsom kanal alle bedrifter burde vurdere i sin markedsføring (enklerevalg.no).

Jeg anbefaler hver enkel bedrift å satse på digitale markedsføringskanaler. Vi lever i en tid hvor flere millioner benytter seg av sosiale medier og det er ingen tvil om at det vil bli brukt mer, og utvikles videre. Ved å satse på en eller flere kanaler er det verdt å vite hvem som først og fremst er din målgruppe for å oppnå mest mulig resultater. Dette kan du gjøre ved å gå inn på Ispos hvor du vil få en detaljert oversikt over de ulike sosiale mediene som du kan bruke i din markedsstrategi.

– Ahmed Rehman

Kilder:

https://enklerevalg.no/tjenester/digital-markedsforing/facebook-annonsering/?gclid=CjwKCAjwtJ2FBhAuEiwAIKu19v0LhDUOkIap5TqUoEKO3AksE9MyHUlavWtWfuinoAymqTi9mZ2j3xoCAzYQAvD_BwE

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

https://sproutsocial.com/insights/facebook-business-manager/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *