Google Analytics – et verktøy for analyse

Google Analytics – et verktøy for analyse

Skjermdump

Da var eksamen levert i e-varehandel og nettbutikken lansert. Vi nærmer oss slutten i kurset digital markedsføring og vi er nå i del 4. I denne modulen som heter digital markedsføring skal vi gå nærmere inn temaer som digitale verktøy, sosiale medier plattformer, ads samt hvordan utarbeide dette i praksis. Dette innlegget derimot skal handle om google analytics, og hvordan jeg har tatt i bruk dette.

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis analyse verktøy levert av google som alle kan bruke. Dette verktøyet hjelper deg som har en nettside med å gjøre deg mer bevisst på hva brukerne dine gjør inn på nettsiden din. Ved å analysere data er det mye som kan gjøres, og du kan forbedre mye på din nettside for å oppnå mer resultater. I første omgang kan du f.eks. utarbeide en bedre løsning når det gjelder beslutningsprosessen for kundene dine. Du kan analysere dataene dine og finne ut hva kundene gjør på nettsiden. Dataen du dermed har analysert kan bruke for å tilpasse kundegruppen din enda bedre, og skape mer fokus samt brukervennlighet på nettsiden.  

Hvordan komme i gang med Analytics

For å komme i gang med Google Analytics er det første steget å opprette en Google Aanalytics konto. Dette kan gjøres her. Etter å ha registret seg er det lurt å sette opp hvilket område man er i, og legge inn en sporingskode på nettiden man ønsker å analysere. Etter dette er gjort kan du begynne å se all dataen som verktøyet henter inn basert på trafikken til nettsiden. Dermed kan du iverksette det som trengs for å forbedre eller optimalisere nettiden for å tiltrekke mer trafikk og brukere.

Denne videoen her forklarer (spol videre til 5.40) mer detaljert om hvordan du oppretter en Google Analytics konto, og hvordan sette dette oppimot en nettside

Fordel med Analytics?

For en nyetablert bedrift vil det være vesentlig å kunne markedsføre seg på best mulig måte, og oppnå høy trafikk inn på nettsiden. Ved å ta i bruk Google Analytics vil du kunne mota viktig informasjon som er viktig for at markedsføringen skal bli en suksess.

Ved å tilby produkter kan du se hva brukeren din gjør frem til de legger et produkt i handlekurven, og til hva som skjer om de fullfører eller ikke fullfører kjøpet. Ettersom at analytics lar deg se hvor brukerne kommer fra vil dette være til stor hjelp når det gjelder valg av markedskanal, og hvem man bør fokuser på. Om du tar legger ut et innlegg eller lager en kampanje av f.eks. et produkt på nettsiden din kan du se hvor trafikken kommer fra til nettsiden din. Denne informasjonen vil fortelle deg hvilke kanaler nye brukere er inne på for å komme frem til nettiden din, og dermed kan du fokusere mer på denne som skaper mer trafikk.  

Min erfaring

Google Analytics er noe som jeg har visst om i en god stund, og vet at dreier seg om å analysere. Hva det er å analysere er noe som jeg vikke visste eller tenkte noe særlig på.

I starten av semesteret ble vi oppfordret til å opprette en faglig blogg, og knytte Google Aanlytics opp mot denne bloggen. I starten forstod jeg ikke helt hensikten med dette, men skjønte fort hvorfor vi gjorde det. Ved å koble analytics opp mott bloggen har jeg fått sett trafikk på bloggen basert på innleggene jeg legger ut. Det er interessant å få vite hvor trafikken kommer fra om det fra mobil eller PC, hvor mange som har vært innom bloggen, og hvilke innlegg som har gjort det best.

Google Analytics er et enkelt og godt verktøy å ta i bruk for de som ønsker å starten sin egen business. Dette er et verktøy som jeg gjerne vil bli flinkere på og vil ta med meg videre.

  • Ahmed Rehman

Kilder:

https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

https://www.youtube.com/watch?v=byDhOE1Nf78.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *