Ungehelter – refleksjonsnotat

Ungehelter – refleksjonsnotat

I emnet digital markedsføring ble vi fortalt at vi skulle opprette en nettbutikk videre inn i kurset. Det var først da vi startet med modulen som omhandlet e-varehandel at vi skulle starte med å lansere en nettbutikk. Tidligere i kurset hadde vi modulen sosialkommunikasjon i et bærekraftig perspektiv hvor vi skulle dele oss inn i en gruppe, og dette var gruppen vi gikk videre med. Dette blogginnlegget skal være et refleksjonsnotat som går igjennom prosessen, og gjennomføringen av å etablere vår nettbutikk.

Konsept

Da vi satte oss sammen for å diskutere hva vi ønsket å selge kom vi tidlig frem at det vi ville, var å selge et produkt. Vi bestemte oss for å komme med forslag på det vi ville selge, og noen av forsalgene var bl.a. Veldedighet, droppshipping, klær og samarbeid med influenser. Etter å ha kommet med noen forslag ekskluderte vi droppshipping og samarbeid med influenser, det var da vi bestemte oss for å gjøre noe veldedig. Etter å ha diskutert rundt om hva slags veldedigarbeid vi ville gjøre bestemte vi oss for å lage produkt for å fremheve, og støtte en veldedig organisasjon.

Vi ble enige om at vi ønsket at syke barn skulle designe t-skjorter som vi skulle selge på vår nettbutikk, og at store deler av inntekten skulle gå til denne veldedige organisasjonen. Vi bestemte oss for å ta kontakt med forskjellige organisasjoner på Linkedin, og havnet på barnekreftforeningen da de svarte oss ganske så fort. Vi avtalte et møte med dem på teams dagen etter.

Møte ble gjennomført med Anja Haug Tronrud som er ansvarlig for innsamling, og markedskommunikasjon i barnekreftforeningen. Vi ble videresendt til aktivitetshuset på Rikshospitalet og de var også veldig positive til prosjektet. Grunnet covid-19 var ikke aktivitetshuset åpnet, men de hadde et håp om at det skulle åpnes i dagene fremover og ville ta kontakt med oss da.

Noe vi lærte ganske oss tidlig under pandemien vi lever i, er at vi ikke kan stole på når ting åpnes igjen. Vi bestemte oss derfor for å komme i gang med en plan B mens vi ventet på svar. Denne ideen gikk ut på at istedenfor at kreftsyke barn skulle designe så er det barn uten kreft som skulle designe for å vise kjærlighet og omsorg til de kreftsyke barna. Denne ideen var veldig fleksibel blant team medlemmene ettersom at flere jobber på barneskoler. Skjønnahug barneskole var utrolig interesserte i samarbeide og tok ideen «male til syke barn» som en læringsstøtende aktivitet samme uke som vi tok kontakt. Med dette hadde vi en god plan B om vi ikke skulle få positiv respons fra aktivitetshuset om det ikke skulle åpnes.

Uken etter ble vi kontaktet av aktivitetsleder fra aktivitetshuset, der vi ble fortalt at det ikke ville åpnes med det første. Vi ble videresendt til lederen for barnehageavdelingen. De var også interesserte i ideen, men problemet var at de ville bruke omtrent en uke på disse maleriene. Vi hadde veldig knapt av tid og en uke ble for lenge for oss. Dette førte til at vi iverksette plan B. Slev om samarbeidet ikke gikk denne gangen var aktivitetshuset og barnehageavdelingen veldig positive, og ønsker å jobbe med oss i ettertid noe som gir oss tanker til en kolleksjon 2.

Etter å ha bestemt oss for hva produktet vårt skulle være, måtte vi bestemme oss for et navn. Ettersom at vi jobber med barnekreftforeningen og Skjønnhaug skole endte vi opp med Ungehelter.

Målsetting

Da vi begynte å sette oss mål var vi litt usikre på hva som skulle være vårt hovedmål. Vi var enige om en ting, og det var nettbutikken er noe vil ville fortsette med i etterkant av eksamen. Dermed ble vår Objective å opprette en velfungerende nettbutikk som selger godt, samt kan brukes etter eksamen. Våre OKR´s:

  • Objectice: opprette en velfungerende nettbutikk som selger godt, samt kan brukes etter eksamen.
  • KR1: Sponsoravtale på minimum 20 000 kroner (10/10)
  • KR2: selge 100 produkter i løpet av semesteret (4/10)
  • KR3: Få 100% fornøyde kunder (8/10)
  • KR4: Få en influenser på minimum 50 000 følger til å promotere produktet (10/10)
  • KR5: Få produktet klart til å selge innen eksamen (7/10)

Gjennomføring av nettbutikken

For å opprette selve nettbutikken brukte vi Shopify til dette. Her Utformet vi nettbutikken slik vi ønsket, samt gjøre den så lett og oversiktlig som mulig. Vi ønsker at kjøpsprosessen skal være veldig enkel ved at man ikke behøver å gjøre så altfor mye til man kan faktisk skal kjøpe produktet.  

Vi var tidlig ute med å skaffe oss en sponsor. Ragns Sells var villige til å sponse oss med 200 t-skjorter til en verdi av 25 000 kroner. Etter at vi hadde inngått samarbeid med barnekreftforeningen, og Skjønhaug skole var det enste som manglet å trykke maleriene på t-skjortene. Her hadde vi gjort noen feil i våre estimeringer, og havnet på en veldig høy sum som vi ikke hadde sett for oss skulle bli. Vi måtte derfor ta kontakt med andre trykkerier og kom frem til en god deal til slutt. Ettersom at vi ønsker å drive nettbutikken etter eksamen bestemte vi oss for at 250 kr av 300 kr per t-skjorte vil gå til barnekreftforeningen, og de resterende 50 til kostander.

Leveranse og markedsføring

Hvordan vi har valgt å gjøre det med levering er at vi tilbyr 2 ulike metoder.

  1. Vi tilbyr gratis levering til alle som bor innenfor 15km radius fra varelager.

Dette gjør vi fordi vi ønsker å tilby så god kundeservice som mulig til alle som bor innenfor den bestemede radiusen ved at vi selg leverer t-skjortene direkte til kunden

2. Vi tilbyr HeltHjem som koster 85 Kr.

For de som bor utenfor den oppgitte radiusen bruker vi HeltHjem fordi det er en enkel, og rask løsning som gjør at kunden for produktet levert innen kort tid.

Vi har bestemt oss for at varelageret skal være hos en av oss, og da henholdsvis Sebastian hvor lageret vil i første omgang være i garasjen hans.

I henhold til markedsføring har vi valgt å benytte oss mest av WOM. Dette er fordi de at vi har flere samarbeidspartnere som dekker ulike målgrupper. Dette gjør vi fordi at mye av inntekten går til veldedighet noe som gjør at flere vil snakke om hvor pengene egentlig går til.

I tillegg bruker vi e-post markedsføring gjennom nettbutikk, og sosiale kanaler hvor vi oppfordrer kunder til å abonnere på nyhetsbrevet vårt. Vi har også kommet i kontakt med en influencer. Silas Massa Wasstrand med i overkant av 71 000 følgere har takket ja til å dele våre instagram storyes. Vi er ikke helt sikre på hvor mange storyes, men i første omgang blir det en deling der han oppfordrer sine følgere til å kjøpe produktet vårt.

Mitt personlige utbytte

Denne prosessen har vært veldig nyttig og spennende. Fra å opprette en nettbutikk til å selge et produkt. Vi har møtt på utfordringer og har jobbet effektivt, og kommet med løsninger på disse problemene. En ting jeg har lært meg er at under denne pandemien kan vi ikke stole helt på når ting åpner og, derfor er det viktig å ha en annen plan klar om hovedplanen ikke går.

Jeg har også lært meg viktigheten av å bruke OKR for å jobbe og motivere oss mot målene vi har satt oss. Selv om ting kan ta tid og er vanskelige hjelper vi hverandre hele tiden for å holde oss gående.

Denne oppgaven og modulen e-varehandel har vært veldig unik i forhold til andre emner. Det vært mer fokus på det praktiske arbeidet en det teoretiske som de fleste emner forholder seg til. Denne erfaringen som meg og gruppa mi har gått igjennom er noe som jeg definitivt vil ta med meg videre ut i arbeidslivet.

Ahmed Rehman

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *