Hva har jeg lært i denne delen av kurset?

Hva har jeg lært i denne delen av kurset?

Vi er nå inn i eksamensperioden og første delen av kurset nærmere seg slutten. Jeg har nå fått et nærmere innblikk av samspillet mellom teknologi – samfunn og organisasjon. Det har vært et veldig lærerikt kurs hvor vi har blitt introdusert for mange spennende temaer som omgår dette. Nå skal jeg snakke litt om temaer som jeg synes har vært interessante, og om konsekvenser det kan ha videre for samfunnet.

I staren av semesteret ble vi bedt om å opprette en blogg for å skrive om det vi hadde gjennomgått i forelesinger, så eventuelt publisere dette på Linkedin. Jeg må si at dette var litt utenfor komfortsonen min, men det har også hjulpet med forståelse, og læring av tema. Før skolestart var det mange av temaene som jeg hadde hørt om, men ikke hadde en ordentlig forståelse i hva det egentlig innebærer. Gjennom kurset har vi fått en dypere forståelsene i hva disse teknologiene innebærer og hvordan det vil påvirke samfunnet vårt, og fremtiden.

Temaene som jeg synes har hær vært veldig interessante å lære om er kunstig intelligens, robotteknologi og 3D-prinitng. Disse teknologiene bringer mye positivt i den forstand at måten vi hånderter arbeid på vil kunne endres enormt mye gjennom årene som vil komme.

Konsekvenser

Å ta i bruk disse teknologiene vil endre de tradisjonelle arbeidsmetodene. Vi ser at Amazon bruker, og tester droner fro å lever varer hjem til sine brukere. Ansatte i butikker blir byttet ut med selvbetjeningskasser. Jobber som ikke krever utdanning vil bli byttet ut med roboter. Selvkjørende biler vil være den nye måt vi kjører på. Vi har tidligere sett at denne teknologien stadig er i utvikling og vil kunne implementeres i vår hverdag.

3D-print teknologien vil endre industriproduksjonen ved at behovet for leverenadører og tredjeparter vil være minimal. Disse teknologiene vil resultere til arbeidsledighet ved at mange av de tradisjonelle jobbene vil forsvinne. Dette betyr at høyere utdanning vil være mer ettertraktet.

For min del så tenker jeg at det bare vil bringe mer positivitet enn negativitet. Jeg utdanner meg i et felt hvor disse teknologiene vil være veldig aktuelle og, hjelpe digitale markedsføre på en positiv måte.     

Utviklingen av teknologien er veldig spennende, og jeg ser frem til av hvordan dette vil påvirket samfunnet i nærmere tid. Denne delen av kurset har vært litt tung i starten, men også vært veldig spennende og lærerikt. Tusen takk til foreleser Arne Krokan.

-Ahmed Rehman

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *